A Tokaji alatt általában az oxidatív borokat értjük. A borokat hagyományosan Zempléni tölgybõl készített fa hordókban tárolják. A nemes édes borok, a botrytises különlegességek, mint az Édes, ill. Száraz Szamorodni, a 3-4-5-6 puttonyos Aszúk- napjaikban is az õsi receptúra szellemében de a mai technikai eszközök - technológiak szigorú betartásával érnek fogyaszthatóvá. A leszüretelt szõlõ minõsége, beltartalmi értékei, feldolgozás mikéntje, a hordós érlelés idõtartama pincészetenként eltérõ. Mindezek miatt jelentõs szerepet játszik a komoly szakmai felkészültségû borász lelkiismeretes munkája.

 

Újabban készülnek reduktív eljárással is borok. Ezek bemutatására is van lehetõség. Természetesen az ínyencek, szakértõk, borbarátok, V.I.P. vendégek számára bõvebb, egyedi kínálatot is tudunk biztosítani . Beépíthetõek a kóstoló-sorokba Fordítások, Aszú esszenciák, Esszenciák is. A tradicionálisan készített specialitások mellett be tudunk mutatni új technológiával készült, elsõdlegesen a gyümölcsös ízeket felvonultató különleges minõségû borokat is. Pl. Késõi szüretelésû, válogatott szüretelésû…
A programokon általában Furmint, Hárslevelû, Sárga Muskotály, Száraz és Édes Szamorodni valamint Aszú borok kerülnek bemutatásra, kóstolásra szakvezetéssel. Partnereink megrendelés esetén elõzetesen mindig egyeztetünk elõre konkretizáljuk a bor fajtákat, évjáratokat, esetenként a kóstolási adagtól eltérõ mennyiséget is.

Borkóstolós programjainkban kizárólag TOKAJI borokat kínálunk!

A Furmint Wine-Art Club tokaji borszaküzletében a Furmint Vinotékában a programokon résztvevõ vendégek részére kedvezményes vásárlási lehetõséget biztosít.


Stressz oldó  hosszú hétvége

a bor és gasztronómia jegyében

1. nap

Érkezés Tokajba a Szőlő és Bor Nemzetközi városába –  UNESCO Világörökségi  helyszín –
Szállás: 3 & 4 csillagos Hotel vagy Fogadó a Borvidéken          
Vacsora  a szálláshelyen

Információ: Szoba árak 15 000 - 35 000 HUF között.

2. nap  - Két csomagból választhat

   
  • Reggeli  a szálláshelyen – svédasztalos
    Társas gépkocsis  program
  • Bodrogkeresztúr  Dereszla tetői  kilátó – panoráma a Tokaj- Eperjesi hegyláncra és a  Bodrog-zug Tájvédelmi Körzetre

  • Látogatás a Tokajbor-Bene Pincészetbe.
    Magyar Családi pincészet - borbemutató   tradicionális pincében
   
 

Vendégeinknek  az alábbi  kóstoló sor összeállításokból  van lehetősége  előzetesen választani:

   

Borral ismerkedők kóstolója –  5 Tokaji   minőségi  fajta borból

6 boros kóstoló sorok:
Borkedvelők kóstolója
Gábor borász ajánlata
Borkülönlegességek
      Késői szeretelésűek
      Inyenc kóstoló
      Máriássy-kóstoló

 

A borsort és  az évjáratokat  valamennyi boros  programnál a  visszaigazolásakor  pontosítjuk.

   

Továbbutazás Sárospatakra

  • Rákóczi Vár – Vörös Torony és a Rákócziak  dicső kora kiállítás megtekintése

          vagy

  • Református Kollégiumi  Nagykönyvtár  és az  Iskolatörténeti Múzeum

  • Pincelátogatás a Simkó Család Pincéjében

A sárospataki nagykönyvtárA pataki vár este

/kép nagyításhoz kattintson a fotóra/

  Borsor:
   

Tokaji Félszáraz Furmint
Tokaji Félédes  Hárslevelű
Tokaji  Édes Késői Hárslevelű
Tokaji Félédes  Muscat Lunel
Száraz Szamorodni
Tokaji 3 puttonyos Aszú
Tokaji 5 puttonyos Aszú
Tokaji 6 puttonyos Aszú

  • Vacsora Sárospatakon

 

 
  I. Rákóczi Vár -  Reneszánsz Konyha

Márki Bertalan Királyi Mesterszakács ételsoraiból előzetesen választjuk ki

Perényi ételsor tartalma:

   

- Törköly pálinka
- Nemes Vámbéri Uram Címeres csukája
- Fácán erőleves 
- Főtt tehén hús egressel                                 
- Zsályás juhtúróval töltött füstölt csülök Cipóban sütve
- Házi rétes ,
- Gyümölcsök,
- Kávé
- Italok- házi főzésű sör és Tokaji bor – all  inclusive

 

 

Lórántffy ételsor tartalma:

   

- Törköly pálinka
- Pástétomba bújtatott vesepecsenye tésztában sütve                              
- Fácán erőleves                                                              
- Fűszeres halikrával töltött ponty
- Mézes pácban érlelt sült kappan                         
- Pecsenyekacsa pityókás almasásával
- Bódított gyümölcsök mézes kosárkában
- Gyümölcsök,
- Kávé
- Italok- házi főzésű sör és Tokaji bor – all  inclusive

 

 

Korhű öltözetben a személyzet, tárogató vagy  lant  élő zene.

II: Vár Étterem - Vacsora a  Tokaji borgasztronómia jegyében -

   

A. Ételsor:

- Gönci barackpálinka                                                                                           
- Tokaji libamájkrém birsalmával                                                                          
- Tokaji sárga muskotály                                                                                       
- Aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell vegyes körettel
- Tokaji félédes hárslevelű
- Gundel palacsinta                                                                                                 
- Tokaji furmint  - Late  Harvest  ( Késői szüret)                                               
- Ásványvíz , kávé


          
B. Ételsor

- Tokaji aszú törköly pálinka                                                                                 
- Juhtúróval töltött gombafejek finomfű mártással                                              
- Tokaji Száraz muskotály                                                                                      
- Vegyes ínyenctál petrezselymes burgonyával
   (Rántott harcsa, vajas borjú, roston csirkemell)                                                 
- Tokaji Mandolás furmint                                                                                      
- Rokfortos vegyes saláta                                                                                        
- Fagylaltkehely gyümölcsökkel                                                                             
- Tokaji 3 puttonyos Aszú                                                                                       
- Ásványvíz, kávé

 

   
  • Reggeli  a szálláshelyen – svédasztalos
    Társas gépkocsis  program
  • Bodrogkeresztúr  Dereszla tetői  kilátó – panoráma a Tokaj- Eperjesi hegyláncra és a  Bodrog-zug Tájvédelmi Körzetre
  • Tarcal – a gróf  Degenfeld Borászat és Pincészet megtekintése.

          Borkóstoló a Kastélyszálló  pincéjében

 

Borsor:

   

Tokaji Furmint 
Tokaji Furmint Barrique
Tokaji Muscat Lunel
Tokaji Hárslevelű Late Harvest
Tokaji Furmint Late Harvest  
Tokaji Aszú


száraz   
száraz      
félszáraz
félédes
édes

   

Ebéd a Degenfeld Kastélyszálló  Étteremében. - fakultatív

Ebéd után:

A variáns:

Tolcsva Oremus Pincészet  A szőlőtől a borig  program

A technológiai sor és az érlelő pince és 6  Oremus  bor bemutatása
Tokaji Mandolás Furmint
Tokaji Szamorodni   édes
Tokaji   Aszú 3 puttonyos
Tokaji Cuvée Late Harvest
Tokaji Aszú   6 puttonyos
Tokaji Muzeális Aszú

B Variáns

Szegi – a legnagyobb Tokaj hegyalján  működő pincészet
Pince séta  a több kilométeres  érlelő pincében
Borkóstoló-  8 Tokaji bor kóstolása

Tokaji Furmint
Tokaji hárslevelű
Tokaji Sárga Muskotály
Tokaji Száraz Szamorodni
Tokaji Édes Szamorodni
Tokaji Késői szüretelésű Hárslevelű
Tokaji Aszú
Tokaji Aszú

Visszautazás a szálláshelyre  – pihenés, wellnes

    • Gála vacsora  – Tokaji borokkal
 


Ételsor:

 

 

 

- Tokaji aszútörköly pálinka
- Fűszeres velő, pirítóssal
- Tokaji Muskotály 
- Tárkonyos malaclopó leves
- Tokaji Hárslevelű
- Hegyaljai szarvas ragu, pürével
- Tokaji Száraz Szamorodni
- Somlói galuska
- Tokaji aszú
- Garabonciás sajt falatkák – Tokaji borok
- Kávé, ásványvíz

 

3. nap
  Reggelit követően
 
  • a Tokaji Múzeum állandó kiállításainak megtekintése
  • a Furmint Vinotéka – vásárlási lehetőség 50 Tokaj-hegyaljai pincészet borválasztékából

  • AJÁNLÁSUNK:

    Ajándék,  névre címkézett/ magyar, angol, német vagy francia nyelvű
    /Tokaji aszú  fa dobozban
  • Hazautazás.


    *Kérdéseivel és árajánlatért forduljon Király Lászlóhoz  az Európai Borlovagrend   tanácsosához:
     
 

 Tel./Fax: 0647 352 919, Mobil:0630 268 44 91, e-mail : wineart@furmintvinoteka.hu

     


FELSŐMAGYARORSZÁGI BORTÚRA

Magyarország 24 borvidéke közül négyet látogatunk meg.
A MÁTRAALJAI & EGRI & BÜKKALJAI & TOKAJ-HEGYALJAI közös tulajdonsága, hogy a szõlõtermelésnek, borászatnak tradíciója van.

A világ 134 „Szõlõ és Bor Városa” közül három - GYÖNGYÖS, EGER és a Világörökség részét képezõ TOKAJ megtekintése szerepel ajánlatunkban.

1. nap: Budapest, Elhelyezés: *** Hotel.
Vacsora magyar specialitásokból - magyar borral.

2. nap: Reggeli autóbuszos városnézés. Továbbutazás a Mátraaljai borvidékre.
Gyöngyös – Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján egy pincéjében ízelítõt kapunk a tájjellegû ételekbõl, jellemzõ borfajtákból.

Borfajták: Olaszrizling Hárslevelû, Leányka, Ottonel Muscat, Szürkebarát, Chardonnay, Tramini valamint Kékfrankos, Cabernet sauvignon.

Egerbe, a szálláshelyünkre utazunk. Elhelyezés *** Hotelben.
Cigányzenés vacsora a Szépasszony völgyben.

3. nap: Reggelit követõen gyalogos belvárosi sétán helyi vezetõvel ismerkedünk Magyar-ország legszebb barokk városával. Ebédünket követõen a híres egri pincesorok - kis és nagy koporosi, kolyuki több százméteres labirintusaiba látogatunk. Európa hírû borászok kalauzolásában szakmai programokkal és borok kóstolásával telik el a délután.

Borfajták: Bikavér, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kékoportó, Zweigelt valamint a Leányka, Olaszrizling, Tramini, Ottonel muskotály

Egri vacsoránkat a bor és gasztronómiai élménykeresés jegyében szervezzük.

4. nap: Reggelit követõen továbbutazunk a Bükkaljai borvidékre. Délelõtt lehetõséget teremtünk a híres magyar gyógy-és termálvizek közül a kéntartalmú mezõkövesdi vagy bogácsi megismerésére. Rövid fürdõprogram. Ebédünkre a Bükki Nemzeti Park déli peremén lévõ Bogácson borkóstolóval egybekötve kerül sor.

Borfajták: Zweigelt, Oportó, Olasz rizling

Vacsora a Tokaji borgasztronómia jegyében.
Szállás ***Hotelben, kis létszám esetén panzióban.

  A tokaji "Kopasz" hegy

5. nap: Reggelit követõen a legpatinásabb magyar borvidék, Tokaj - Hegyalja megtekintése a program. A botrityszes, oxidatív borkülönlegességeket a 28 hegyaljai település legjellegzetesebb pincéiben - Tokaj – Tarcal - Tolcsva - Mád - Sárospatak - ízlelhetjük meg.
Tokajban a szõlõés borkultúra emlékei, borkiállítás és borbemutató a záró díszvacsora elõtti program.

Borfajták: Furmint, Hárslevelû, Muscat Lunel, + Szamorodni & Aszú & Aszúeszencia

6. nap: Reggelit követõen visszautazás Budapestre.

az oldal tetejére


Minden jog fenntarva - designed by LW